Velkommen til Bike Expo

Bike Expo er den mest komplette arena for inspirasjon og kompetanse innen sykling, samt tilbud på sykler og sykkelutstyr i Norge. Messen skal dessuten synliggjøre syklingens betydning for helse og miljøet og inspirere til økt bruk av sykkel i Norge.

Program KLIKK HER

02.03-04.03 – 2018

Åpningstider er:

fredag 2 mars 10.00-19.00

lørdag 3 mars 10.00-18.00

søndag 4 mars 10.00- 17.00

Vi må skape en arena som engasjerer

 

Sykkelmessen Bike Expo, som arrangeres for første gang i mars 2018, skal gi syklistene et felles møtepunkt.

 

 

– Bike Expo blir alt en forventer på en sykkelmesse med stæsj og testing, men Bike Expo skal også være en arena for sykkelpolitikk, tilrettelegging, miljø og transport, foredrag og eventer, sier en av  Bike Expo-gründer Bjørn Sætre, tidligere generalsekretær i Norges Cykleforbund.

 

 

 

 

 

 

 Dette er gründer

Thor Haraldsen har i mange år hatt ønsker om å få til en skikkelig sykkelmess i Norge, men ikke hatt kapasitet til å sette i gang .
Da Bjørn Sætre  sluttet  som generalsekretær i NCF, var rette mann på plass og planlegging av messen kunne starte.

Sykkelmessen Bike Expo, som arrangeres på Hellerudsletta helga 2. til 4. mars 2018.

Et konsept for en sykkelmesse som skal favne bredt, motivere og inspirere flere til å sykle.

Thor Haraldsen, har bakgrunn fra tekstil- og eventbransjen, med erfaring fra blant annet Raumerrittet, Kalas og Bioracer. Stig Robertson er også med på laget, og sistnevnte er en ivrig mosjonist med erfaring fra klubbdrift og ski

 

Saken fortsetter under

MESSE-GRÜNDERNE: Bjørn Sætre og Thor Haraldsen Foto: NCF

Utstyr, show og aktiviteter
Mye av det praktiske rundt Bike Expo er allerede på plass. Messen vil ha en egen Bike Park der besøkende kan prøve el-sykler og vanlige sykler, og der barna kan ta Sykkelknappen.

– Alle de ledende sykkel og utstyrleverandørene vil stille, og forhåpentligvis mange av destinasjonene innen sykkelturismen i Norge og Europa. Shimano vil holde mekkekurs for både nybegynnere og viderekomne, og trial syklisten Eirik Ulltang vil vise sine kunster. BMX Show kommer også med et spektakulært show som tar pusten fra de fleste, sier Sætre.

Saken fortsetter under

SPENNENDE: Med Bike Expo får Norge en egen sykkelmesse for utstyr og nyheter. Foto: Eurobike

Etablerer tverrfaglig sykkelriksdag og sykkelgalla
For å få sykling i alle former på dagsorden, fra miljø og transport til rekreasjon og konkurranse, etablerer Bike Expo en sykkelriksdag. Der vil Bike Expo og samarbeidspartnere som Syklistenes landsforening og Norges Bedriftsidrettsforbund utfordre politikerne på temaet Hvordan og når skal vi nå de oppsatte målene? Hva er Norges sykkelstrategi?”

– Vi samarbeider allerede med Syklistenes landsforening, bedriftsidretten og sykle til jobben aksjonen. I nasjonal transportplan står det at andelen som bruker sykkel til transport skal økes fra fire til åtte prosent, men nå har politikerne tatt bort målsettingen om når det skal skje. Det er for dårlig, og der må vi utfordre politikerne. Skal vi få flere på sykkel må det tilrettelegges for det, sier Sætre.

 

 

Hvor er Bike EXpo

Bike Expo er på Exporama messesenter sentralt plassert ved E6 på Hellerudsletta utenfor Oslo.

Tog til Lillestrøm og buss 321 til Hellerudsletta. Flybussen til/fra Gardermoen stopper på Hellerudsletta.

Billetter

Kjøp billetter på nett og spar penger

Billettsalget starter 1 September

– Barn og ungdom under 12 år gratis

– Undom 12-17 år Kr: 100,- / Online Kr: 75,-

– Voksne Kr: 150,- Online Kr: 125

Åpningstider er:

fredag 2 mars 10.00-19.00

lørdag 3 mars 10.00-18.00

søndag 4 mars 10.00- 17.00

Kjøpbilletter med Vipps 

VIPPS NR 11 11 44

Overnatting

Det er et nytt Moxy Hotell (Mariott) vegg i vegg med messen.

Book overnatting direkte her

Parkering

Det er stor parkering på messeområdet

Du kommer deg svært enkelt til X Meeting Point (tidligere Exporama) med bil, og de kan ta imot opptil 5000 biler på det meste. Prisen for parkering er kr. 60,- for inntil 5 timer, kr. 100,- for en dag.

Mat og drikke

Som besøkende på en messe eller et event på XMP, har du mulighet til å bli både mett og utørst.Vårt splitter nye restaurant-konsept Gård Nordic Kitchen byr på en meny tilpasset enhver gane.Med grillmenyen kan du velge din livrett og kombinere den med alle typer tilbehør.Er du heller sulten på god gammeldags burger, har vi noen skikkelig saftige til deg.Ellers serverer vi skandinaviske klassikere: svenske kjøttboller, dansk smørrebrød – og naturligvis ekte Lofot-torsk. I foajeen finner du vår Grab ‘n Go-stasjon, med lekre nordiske småretter, baguetter, salater og diverse snacks. Ved større messer, også de som er utendørs, oppretter vi ekstra serveringssteder etter behov.

Reise og Transporttips

Med bil:

Fra Gardermoen (ca. 25 km): Følg E6 sørover til kryss 44, Hvam-krysset. Følg riksvei 22 mot Hellerud og skilting til X. Fra Oslo (ca. 20 km): Følg E6 nordover til Hvam-krysset. Følg riksvei 22 mot Hellerud og skilting til X. 
Se veibeskrivelse i Google Maps 

Med kollektivtransport:
Buss fra Oslo bussterminal: Buss nr. 380 til stoppested Hellerudsletta
Buss fra Lillestrøm stasjon: Buss nr. 380 til stoppested Hellerudsletta
Flybuss: Bruk Flybussekspressen til Majorstua (Rute FB1), stoppested Hellerudsletta.

 

UTSTYR/SYKLER